Receptek

 

Csirke pirított zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db nagy lilahagyma
  • 2 db batáta

 

Keverd össze az olajat,bort,oregánót,a sót,borsot és a fokhagymát.A zöldégeket vágd kockára,a hagymát karikára.Olajozz ki egy jénai tálat,rakd bele a zöldségeket,locsóld le olivaolajjal,rakj rá két csipet sót,és szaórd meg egy kis oregánóval.A kockára vágott csirkemellet megsózzuk,rátesszük a zöldségekre és ráüntjük a mártásalapot.Alufóliával lefedjuk,20 perc sütés után,leszedjük az alufóliát,és vissza rakjuk 10 percre.

 

Sonkás póréhagyma

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egyenként 7 dkg-os sovány sonkaszelet,
  • 8 póréhagyma,
  • 4 evőkanál fehér mártás,
  • 2 dkg reszelt sajt.
  • A mártáshoz: 1/4 l zsírszegény tej,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál tejpor,só bors

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Elkészítése: A póréhagymát mosás után főzzük meg. Egyenként göngyöljük be egy-egy sonkaszeletbe, rakjuk sütőtálra. Készítsük el a mártást: a lisztet kevés hideg vízzel oldjuk fel. A hozzávalókat keverjük bele, lassú tűzön főzzük. Sózzuk, borsozzuk. A kész mártást öntsük rá a felgöngyölt sonkaszeletekre, rakjuk a sütőbe. 10 perc múlva tálalható.