Receptek
Csirke pirított zöldségekkel
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál szárított oregánó
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 db nagy lilahagyma
- 2 db batáta
Keverd össze az olajat,bort,oregánót,a sót,borsot és a fokhagymát.A zöldégeket vágd kockára,a hagymát karikára.Olajozz ki egy jénai tálat,rakd bele a zöldségeket,locsóld le olivaolajjal,rakj rá két csipet sót,és szaórd meg egy kis oregánóval.A kockára vágott csirkemellet megsózzuk,rátesszük a zöldségekre és ráüntjük a mártásalapot.Alufóliával lefedjuk,20 perc sütés után,leszedjük az alufóliát,és vissza rakjuk 10 percre.
Sonkás póréhagyma
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db egyenként 7 dkg-os sovány sonkaszelet,
- 8 póréhagyma,
- 4 evőkanál fehér mártás,
- 2 dkg reszelt sajt.
- A mártáshoz: 1/4 l zsírszegény tej,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál tejpor,só bors
Elkészítése: A póréhagymát mosás után főzzük meg. Egyenként göngyöljük be egy-egy sonkaszeletbe, rakjuk sütőtálra. Készítsük el a mártást: a lisztet kevés hideg vízzel oldjuk fel. A hozzávalókat keverjük bele, lassú tűzön főzzük. Sózzuk, borsozzuk. A kész mártást öntsük rá a felgöngyölt sonkaszeletekre, rakjuk a sütőbe. 10 perc múlva tálalható.